Makalelerimiz

Aile Avukatı

Aile Avukatı

Her durumda müvekkillerinin haklarını en iyi şekilde koruyabilen ve onlara en iyi yolu gösterebilen biri olmalıdır. Bir aile avukatının kariyerinin başarısı, müvekkillerinin haklarını koruyarak ve onlara en iyi şekilde yardımcı olarak ölçülmelidir. İyi bir aile avukatı, müvekkillerinin çıkarlarını en doğru şekilde savunabilecek ve onlara gerektiğinde uygun çözümler önerebilecek bilgiye, deneyime ve yeteneklere sahip olmalıdır. Aynı zamanda, çoğu zaman yüksek sıkıntılı ve stresli durumlarda, müvekkillerine güvenilir bir şekilde destek olabilmelidir.

Aile Hukuku Danışma ve Hukuki Hizmetleri

Aile hukuku danışma avukatı tarafından verilen hukuki hizmetlerdir. Aile hukuku, evlilik, boşanma, aile birliği, çocukların bakımı, nafaka, boşanma malı ve diğer evlilik sonrası konuları içerir. Aile hukuku danışma ve hukuki konuların çözümünü sağlamak için avukatların, hukuk danışmanlarının ve diğer hukuk uzmanlarının yardımıyla verilen hizmetlerdir.

Aile hukukunun kapsamı oldukça geniştir ve birçok hukuki alanda kapsamlı hizmetler sunmaktadır. Aile hukuku danışmanları, müvekkillerinin haklarını korumak için çalışmaktadır.  Aile hukuku danışmanları, müvekkilleri için en iyi sonuca ulaşmak için gerekli adımları atmaktadır.

Aile Hukuku Nelerdir?

Medeni Hukuk kapsamında yer alan aile hukuku; nişanlanma, evlenme, boşanma, mal paylaşımı, aile konutları, evlat edinme, nafaka, velayet, kayyımlık, yardım nafakası gibi tüm aile ilişkileri konularını kapsamaktadır. Bu hukuk disiplini, kadın hakları ve çocukları hakları konusundan bağımsızdır.

Aile Hukuku Davaları Nerede Görülür?

Aile hukuku kapsamında Türk Medeni Kanununda ve diğer bazı özel yasalarda düzenlenen konulara ilişkin uyuşmazlıklar aile mahkemelerinde görülür.

Aile mahkemeleri, aile hukukuna ilişkin anlaşmalı boşanma, çekişmeli boşanma, nafaka, velayet, tazminat vb. gibi davalara bakan özel mahkemelerdir. Aile mahkemeleri görev, kuruluş ve yargılama usulleri; 4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun ile düzenlenir.

Aile Avukatı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu