Makalelerimiz

Mesafeli Satış Sözleşmesi Zorunlu Mu *2025

Mesafeli Satış Sözleşmesi Zorunlu Mu *2025

İnternet üzerinden mesafeli olarak elektronik ticaret yapacak şirketlerin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca bulundurması gereken iki adet zorunlu metin vardır; “Ön Bilgilendirme Formu” ve “Mesafeli Satış Sözleşmesi”

Mesafeli Satış Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Mesafeli satış sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
Taraflar. Satıcı ve tüketicinin kim olduğu, adresi, fatura bilgisi vs. ayrıntılı olarak yazılmalıdır.

Konu.

Ödeme.
Teslimat.
Mücbir sebep.
Satıcının sorumlulukları.
Alıcının sorumlulukları.
Sipariş.

Satış sözleşmesinin temel özellikleri nedir?

Satış sözleşmesi, satıcının, satılanın zilyetlik ve mülkiyetini alıcıya devretme, alıcının ise buna karşılık bir bedel ödeme borcunu üstlendiği sözleşmedir. Sözleşme ile aksi kararlaştırılmadıkça veya aksine bir âdet bulunmadıkça, satıcı ve alıcı borçlarını aynı anda ifa etmekle yükümlüdürler.

Mesafeli Satış Sözleşmesi ne zaman kurulur?

İlk olarak Avrupa Birliği’nde, 20 Mayıs 1997 tarihinde “Mesafeli Sözleşmelerde Tüketicinin Korunması” isimli direktifin çıkarılması sağlanmıştır. Ülkemizde ise, 28.05.2014 tarihinde yürürlüğe giren “6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” ile tüketicileri koruyan hükümler getirilmiştir.

Mesafeli Satış Sözleşmesi Cayma hakkı kaç gün?

29188 sayılı Mesafeli Satış Yönetmeliği kapsamında sadece mesafeli satışlarda uygulanabilecek olan cayma hakkı düzenlenmiştir :

MSY 9. Madde Cayma hakkı; (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir

Mesafeli Satış Sözleşmesi Zorunlu Mu *2025

Mesafeli Satış Sözleşmesi Cayma hakkı nasıl kullanılır?

SATICI VEYA SAĞLAYICININ YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Tüketicinin cayma hakkını on dört gün içinde satıcıya veya sağlayıcıya bildirmesinin akabinde, bildirimin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, satıcı veya sağlayıcı tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

Satış sözleşmesi nedir nasıl yapılır?

Kanunda satış sözleşmesi “satıcının, satılanın zilyetlik ve mülkiyetini alıcıya devretme, alıcının ise buna karşılık bir bedel ödeme borcunu üstlendiği sözleşme” olarak tanımlanır. Satış sözleşmesi ile aksi kararlaştırılmadıkça satıcı da alıcı da aynı anda borçlarını ifa etmekle yükümlüdürler.

Satiş Sözlesmesi iptal edilir mi?

Tüketici Ürün’ü teslim aldığı tarihten itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin bu Sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Satış Sözleşmesinin Türleri Nelerdir?

Satış Sözleşmesinin Türk Borçlar Kanunu’nda Farklı Çeşitleri Mevcuttur.
Satılanın Niteliğine Göre Satış Sözleşmeleri. Taşınır Satışı
Örnek Üzerine Satış Sözleşmeleri.
Beğenme Koşuluyla Satış Sözleşmeleri.
Mülkiyeti Saklı Tutma Şartıyla Satış Sözleşmeleri.
Kısmi Ödemeli Satış Sözleşmeleri. Taksitle Satış …
Artırma Yoluyla Satış

Sözleşmeden Çayma Nasil Yapilir?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Mesafeli Satış Sözleşmesi Zorunlu Mu ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu