Makalelerimiz

Rusya Deport Kaldırma

Rusya Deport Kaldırma

Rusya da yabancılara ülkeye giriş yasağı koyabilecek veya bu talep ile sınır güvenliğine başvurabilecek kurumlar şunlardır ;

Rusya içişleri bakanlığı , Rusya istihbarat servisi , Rusya savunma bakanlığı , Rusya kara para izleme şubesi , Rusya dış istihbarat servisi , Rusya adalet bakanlığı , Rusya dışişleri bakanlığı , Rusya göçmen servisi , Rusya uyuşturucu ile mücadele servisi , Rusya sağlık bakanlığı (halk ve tüketici sağlığı koruma birimi) , Rusya federal biyolojik ve kimyasal güvenlik servisi.

Genelde Rusya giriş yasağına maruz kalan vatandaşlarımız, trafik ihlalleri sonucunda alınan idari cezalar sebebiyle zor duruma düşmektedirler.

Tüm giriş yasaklarında bu oran % 80 lere ulaşmaktadır.En azından bize başvuran vatandaşlarımızda oranlama bu şekildedir.

Daha sonra idari ceza sebeleri ise iş kanunu ihlalleri ve vize rejimini ihlal konuları gelmektedir..

İdari cezalarda söz konusu basit trafik ihlali veya iş kanunlarına aykırı çalışma izni gibi konularda Rusya ya giriş yasağı 1,5 sene ile 3 sene arasında değişmektedir.

Tabiki olayların farklılığı nedeni ile genelleme yapmak oldukça zordur.

Her idari ceza konusu ihlali ayrı ele almak gerekir.
Vize rejimi ihlallerinde ise ( genelde ceza verilme nedeni Rusya da size tanınan hak dışında fazla kalma konusudur) ; 90 ile 170 gün Rusya da evraksız kalmak sonucu 3 sene giriş yasağı alabilirsiniz,
170 ile 270 gün arasında Rusya da evraksız kalma durumunda 5 sene giriş yasağı alabilirsiniz,
270 gün ve yukarısı Rusya da evraksız kalma durumunda ise 10 sene giriş yasağı ile cezalandırılabilirsiniz.
Giriş yasağı süresinin bitiminden sonra Rusya ya gelerek yeniden idari ceza alarak yasaklı veya deport konumuna düşen yabancılar ömür boyu Rusya ya girmekten men edilmektedirler.

Rusya Deport Kaldırma

Ayrıca ömür boyu Rusya giriş yasağı ile cezalandırılan yabancılar,genelde adli hapis cezası alan kişiler ve siyasi olarak istenmeyen kişi ilan edilen yabancılardır.

Rusya giriş yasaklarında mahkemeler bu yasağı kaldırmadıkları zaman ,yasağın süresinin kısaltılması için dava açmanız veya göçmen bürosuna başvurmanız mümkündür.Bu yasak kısaltma talebini Rusya da evli olmayan ancak çocuğu bulunan yabancılar ve/veya yasak konulduktan sonra Rusya vatandaşı ile evlilik yapan yabancılar,Rusya da gayrimenkul sahibi yabancılar kullanabilirler.

Bazı güzel haberler de var (gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kesin olmamakla beraber);
Göçmen bürosunun ve bazı bakanlıkların üzerinde çalıştığı projeler ; bir seferlik idari cezalar için sicil affı (parasal olarak tüm ceza tutarlarının ödenmesi durmunda), müeyidesi 30 bin rubleye kadar olan idari cezalarda Rusya giriş yasağı yaptırımının uygulanmaması, Rusya da firma sahibi olan taşınır ve/veya taşınmaz mülk sahibi olan yabancılara idari ceza nedeni ile Rusya giriş yasağı uygulanmaması.

Bunlara karşın ise vize rejimine(süresinden fazla belgesiz olarak Rusya da kalan) uymayan yabancıların en az 10 sene giriş yasağı ile cezalandırılmalarıdır.

Rusya Deport Kaldırma

En İyi Deport Avukatı

Tahtid Kodu Nedir , Ne Değildir ?

Tahtid Kodu

Her yıl ülkemize farklı amaçlarla yabancı vatandaşlar seyahat etmektedir. Yabancı vatandaşlar, ülkeye girerken gerekli özeni göstermekte ancak daha sonrasında ise kanunlara uymak için gerekli özeni göstermediklerinden dolayı sınır dışı edilmektedirler. Sınır dışı edilirken sınır dışı edilme nedenlerine bağlı olarak sicillerine tahdit kodu işlenebilmekte ve bu kod sebebiyle 5 aydan ile 5 yıla kadar olabilecek bir sürede bazı durumlarda ise süresiz bir şekilde tekrardan Türkiye Cumhuriyeti’ne girişleri engellenmektedir.

Yabancıların Türkiye’ye Giriş İşlemlerinde Uygulanan Tahdit Kodları ve Bu Kodların Dava Yolu İle Kaldırılması:

5683 sayılı Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri hakkındaki kanunun 19. maddesi sınır dışı edilmeyi düzenlemiş olup “İçişleri Bakanlığınca memlekette kalması umumi güvenliğe, siyasi ve idari icaplara aykırı sayılan yabancılar verilecek muayyen müddet zarfında Türkiye’den çıkmaya davet olunur. Bu müddetin sonunda Türkiye’yi terk etmeyenler sınır dışı edilebilir.” hükmüne yer vermiştir.
Sınır dışı edilme işlemleri tamamen İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaları kapsamındadır.

Uygulamada izinsiz çalışan yabancı uyrukluların sınır dışı edilme işlemleri yapılmakta olup İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 02.10.2013 gün ve 155 numaralı Genelgesinde “Sınır dışı edilecek olup da söz konusu cezayı ödemediği anlaşılan yabancıları da cezalarının dönüşte tahsil edilmesi ve ödeme yapmadan ülkemize alınmamaları için “Ç” kodlu tahdit programı kapsamında alınacağı belirtilmiştir.
Bilindiği üzere her yıl ülkemize farklı amaçlarla yabancı vatandaşlar seyahat etmektedir. Yabancı vatandaşlar, ülkeye girerken gerekli özeni göstermekte ancak daha sonrasında ise kanunlara uymak için gerekli özeni göstermediklerinden dolayı sınır dışı edilmektedirler. Sınır dışı edilirken sınır dışı edilme nedenlerine bağlı olarak sicillerine tahdit kodu işlenebilmekte ve bu kod sebebiyle 5 aydan 5 yıla kadar olabilecek bir sürede bazı durumlarda ise süresiz bir şekilde tekrardan Türkiye Cumhuriyeti’ne girişleri engellenmektedir.

En İyi Deport Avukatı

Rusya Deport Kaldırma

Yabancıların Deport edilme sebepleri nelerdir?
5682 sayılı Pasaport Kanun’unun 8. maddesi bu konuyu düzenlemiş olup;

Serseriler ve dilencilerin,

Delilikle veya bulaşık hastalıkla malul olanların, (Bu gibilerden umumi sıhhati ve asayişi tehlikeye sokmayacak halde olup kendi vasıtalarıyla, kanuni veli veya vasilerinin maddi himayeleri altında olarak tedavi alacaklar ya da hava değiştirme için gelenler bu hükümden istisna edilebilirler.)

Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf bulunduğu, mücrimlerin iadesine müteallik anlaşma veya anlaşmalarla iadeye esas olarak kabul edilen suçlardan birinden sanık veya hükümlü bulunanların,

Türkiye’den sınır dışı edilmiş olup da avdetine müsaade edilmemiş bulunanların,
Türkiye Cumhuriyetinin emniyetini ve umumi nizamını bozmak niyetiyle veya bozmak isteyenlere ve bozanlara iştirak etmek ile yardım etmek maksatıyla geldikleri sezilenlerin,

Fahişeler ve kadınları fuhuşa sevk ederek geçinmeyi meslek edinenlerle beyaz kadın ticareti yapanlar ve her nevi kaçakçıların,

Türkiye Cumhuriyetinin emniyetini ve umumi nizamını bozmak niyetiyle veya bozmak isteyenlere ve bozanlara iştirak etmek ile yardım etmek maksatıyla geldikleri sezilenlerin,

Türkiye’de kalacaklarını beyan ettikleri müddetçe yaşamlarına ve tekrar gitmelerine yetişecek paraları bulunmayıp,

Türkiye’de kendilerini himaye edecek kimseleri bulunduğunu veya Türkiye’de yabancılarla kanunla menedilmemiş işlerde birini tutacaklarını ispat edemeyen” şahısların, ülkeye girişleri yasaktır.

En İyi Deport Avukatı

Rusya Deport Kaldırma

Tahtid Kodu Türleri Ve Sayısı

V-69 (İkamet izni iptal edilenler)
V-70 (Sahte evlilik)
V-71 (Adreste bulunamayanlar)
V-77 (Ahıska Türkü olmadığı halde başvuruda bulunanlar)
G-78 (Bulaşıcı hastalık taşıyan yabancılar)
V-84 (10 gün içinde ikamet izni alma koşuluna bağlı olarak giriş yapanlar)
G-87 (Genel güvenlik açısından tehlike arz edilen kişiler)
Ç-113(Yasadışı giriş-çıkış yapanlar)
Ç-114 (Haklarında adli işlem yapılan yabancılar)
Ç-115 (Ceza evinden tahliye olan yabancılar)
Ç-116 (Genel ahlak ve kamu sağlığını tehlikeye atan yabancılar)
Ç-117 (Kaçak çalışanlar)
Ç-118 (İkamet izni iptal edilenler)
Ç-119 (Kaçak çalışanların para cezasını ödememesi)
Ç-120 (Vize veya ikamet ihlalinden kaynaklanan para cezasının ödenmemesi)
Ç-135 (Yabancılar ve uluslararası koruma kanuna aykırı davrananlar)
Ç-136 (Seyahat masraflarını ödemeyenler)
Ç-137 (Terke davet edilen yabancılar)
Ç-138 (İnat yolcu)
K (Kaçakçılıktan arananlar)
N-99 (İnterpol kodu)
O-100 (Semti Meçhul Yurda Giriş Yasaklı Sığınmacı)
N-82 (İstihzan kodu)

Peki bu kodların anlamları nelerdir? Gelin açıklayalım.

Rusya Deport Kaldırma

V-69 (İkamet izni iptal edilen yabancı kişiler)
Türkiye’de bir ikamet izni alıp da daha sonrasında bu ikamet izni kurallarına uyulmadığı takdirde uygulanır.Örnek vermek gerekirse; ikamet için gerekli belgelerin sahte olması vb. gibi durumlarda V-69 tahdit kodu konur ve kişiye beş (5) yıl boyunca ikamet izni verilmez.

V-71 (Adreste bulunamayan yabancı kişiler)
Türkiye’deki resmi makamlara bildirmiş olduğu adresinde bulunamayan yabancı uyuklu kişiler hakkında V-71 tahdit kodu konmaktadır.

V-77 (Ahıska Türkü uyruklu olmadığı halde bu şekilde başvuruda bulunan yabancı kişiler)
Başvurusunda Ahıska Türkü uyruklu olduğunu belirterek bu şekilde başvuru yapan yabancı uyruklu kişilerin, gerekli araştırmaların sonucunda Ahıska Türkü uyruklu olmadığının anlaşılması durumunda V-77 tahdit kodu konmaktadır. Bu kod, yabancı uyruklu kişinin bir daha Ahıska Türkü uyruklu olarak başvuru yapmasını engellemek amacıyla konulur.

V-84 (10 gün içerisinde ikamet izni almak koşuluna bağlı olarak giriş yapan yabancı kişiler)
On (10) gün içinde ikamet izni almak koşulu ile Türkiye’ye giriş yapan yabancı uyruklu kişilerin on (10) gün içerisinde ikamet izni almak adına yabancı şubelere başvurmamaları durumunda süreli giriş yasağı konulmaktadır.

G-78 (Bulaşıcı hastalık taşıyan yabancı kişiler)
Herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan yabancı kişiler hakkında G-78 tahdit kodu konulur ve bu kişilerin Türkiye’ye girişleri süresiz olarak engellenir. Fakat hatalı bir teşhis yapılmışsa ya da daha sonra yabancı uyruklu kişi tedavi olup sağlığına kavuşmuş ise, yapılacak olan başvuru neticesinde Türkiye’ye giriş yasağı kaldırılır. Bunun için hukuki bir sürece gereksinim vardır ve yabancılar hukuku konusunda uzman bir danışmanla çalışmakta büyük fayda vardır.

G-87 (Genel güvenlik açısından tehlike arz etmekte olan yabancı kişiler)
Yabancı uyruklu kişiler hakkında bazı kaynaklara dayanılarak G-87 kodlu tahdit kodu konulabilmekte ve bu kişiler deport (sınır dışı) edilmektedirler. G-87 kodu konulan bazı kişilerin deport (sınır dışı) edilmesiyle kendi ülkelerinde de hayatları risk altına girmektedir. Daha önceki yıllarda Anayasa Mahkemesi’ne açılan bir davada, hakkında G-87 tahdit kodu konulan yabancı uyruklu kişinin deport (sınır dışı) edilmesi halinde kendi ülkesinde hayatının risk altına gireceği ve bu kişinin genel güvenlik açısından kesin bir şekilde tehlike arz etmemesi nedenleri gerekçe gösterilmiş ve bu işlem iptal edilmiş, bununla birlikte yabancı uyruklu kişi sınır dışı da edilmemiştir. Bu noktada önemli olan davayı zamanında açabilmek ve bu konularda donanımlı, yetkin bir uzman danışmanlığında çalışmaktır.

Ç-113 (Türkiye’ye yasadışı giriş ve çıkış yapan yabancı kişiler)
Türkiye’ye yasa dışı şekillerde giriş yapan yabancı uyruklu kişiler hakkında Ç-113 kodlu tahdit kodu konularak bu kişilerin iki (2) yıl boyunca Türkiye’ye girişleri engellenir. Bunun yanında ek olarak idari para cezası da kesilir. Eğer idari para cezası ödenir ise, yabancı uyruklu kişi Türkiye’ye sadece 2 yıl boyunca giriş yapamaz, ancak idari para cezasının ödenmemesi durumunda iki (2) yıla ek olarak beş (5) yıl daha Türkiye’ye giriş engellenir. İdari para cezası uygulanması da bir idari işlem olduğundan ötürü yargı yolu açıktır. Vakit kaybetmeden doğru mahkemede dava açılması gerekmektedir.

Rusya Deport Kaldırma

Ç-114 (Hakkında adli işlem yapılan yabancı kişiler)
Yabancı uyruklu kişinin, Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde herhangi bir adli işleme konu olması halinde suçlu olup olmamasına bakılmaksızın hakkında bir (1) yıl boyunca Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır.

Ç-115 (Ceza evinden tahliye olan yabancı kişiler)
Türkiye’de suç işleyip de Türkiye’deki hapis cezasını tamamlayarak tahliye olan yabancı uyruklu kişiler hakkında bir (1) yıl süre ile Türkiye’ye giriş yasağı uygulanır.

Ç-116 (Genel ahlak ile kamu sağlığını tehlikeye atan yabancı kişiler)
Genel ahlaka aykırı bir şekilde davranan ya da kamu sağlığını tehlikeye atan yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’ye tekrar girişleri bir (1) yıl boyunca engellenir. Bar, gece klübü vb. yerlerden alınan yabancı uyruklu kadınlar hakkında kolluk kuvvetleri tarafınca yakalama tutanağına ‘fuhuş yapmak amacı ile söz konusu mekâna geldiği değerlendirilmektedir’ ifadesi yazılmakta ve sırf bu ifade ile yabancı uyruklu kadınların ikamet ya da çalışma izinleri iptal edilmektedir. Ek olarak yabancı kişiler bu sebep ile deport (sınır dışı) edilebilmektedirler. Elbette ifade edilmiş olan bu durum, gerçekten fuhuş yapmak amacı ile Türkiye’ye gelmiş olan yabancı uyruklu kadınların olmadığı anlamına gelmemektedir. Fakat ne yazık ki uygulamada bütün yabancı kişiler aynı torbaya doldurulmakta ve hiçbir ayrım yapılmadan yargılanmaktadırlar.

Ç-117 (Kaçak çalışan yabancı kişiler)
Türkiye’de kaçak bir şekilde çalışan yabancı uyruklu kişiler hakkında Ç-117 tahdit kodu konur ve bu kişilerin bir (1) yıl süre ile Türkiye’ye tekrar girişleri engellenir. Ayrıca idari para cezası da uygulanmaktadır.

Ç-118 (İkamet izni iptal edilen yabancı kişiler)
Türkiye’de ikamet izni almış olan yabancı uyruklu kişilerin, ikamet izinlerini başka amaçlar ile kullandıklarının tespit edilmesi halinde, haklarında Ç-118 tahdit kodu uygulanır ve Türkiye’ye beş (5) yıl boyunca girişleri de engellenir.

Ç-119 (Kaçak çalışanların, hakkındaki para cezasını ödememesi durumu)
Türkiye’de kaçak bir şekilde çalışan yabancı uyruklu kişilere, verilen idari para cezasının Türkiye’den çıkış esnasında ödenmemesi durumunda Ç-119 tahdit kodu işlenir ve bu kişilerin beş (5) yıl boyunca Türkiye’ye girişleri engellenir. Ayrıca idari para cezası da uygulanmaktadır.

En İyi Deport Avukatı

Ç-120 (Vize ya da ikamet ihlalinden kaynaklanan para cezasının ödenmemesi durumu)
Vize ya da ikamet ihlali yapan yabancı uyruklu kişiler hakkında uygulanan idari para cezasının, Türkiye Cumhuriyeti’nden çıkış yaparken ödenmemesi durumunda yabancı kişi hakkında Ç-120 tahdit kodu işlenir ve bu kişinin beş (5) yıl süre ile tekrar Türkiye’ye giriş yapması engellenir. Deport cezası ve vize ihlal konularının geniş içeriğe sahip konular olması nedeni ile bu konuda ayrı bir sayfamız bulunmaktadır. İlgili yazı için lütfen Deport Ceza Hesaplama sayfamızı inceleyiniz.

Rusya Deport Kaldırma

Ç-135 (Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na aykırı davranan yabancı kişiler)
6458 olarak da bilinen YUKK’a (Yabancılar ve uluslararası koruma kanunu) aykırı bir şekilde davranan yabancı uyruklu kişilere idari para cezası uygulanmaktadır. Bu para cezasının ödenmemesi durumunda ise haklarında Ç-135 tahdit kodu konularak beş (5) yıl süre ile Türkiye’ye giriş yapmaları engellenmektedir.

Ç-136 (Seyahat masraflarını ödemeyen yabancı kişiler)
Yabancı uyruklu kişilerin sınır dışı (deport) edilirken seyahat masraflarının kendileri tarafından karşılanamaması durumunda bu masraflar Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından karşılanır ve kişi hakkında Ç-136 tahdit kodu işlenerek tekrar giriş yapabilmesi için tüm bu masrafları ödemesi istenir.

Ç-137 (Terke davet edilen yabancı kişiler)
Göç idaresi tarafınca belirli süreler içerisinde Türkiye’yi terk etmeye davet edilen yabancı uyruklu kişilerin bu süreler içerisinde Türkiye’yi terk etmemesi halinde, haklarında Ç-137 tahdit kodu işlenir ve bu kişilerin Türkiye’ye 5 yıl boyunca girişleri engellenir.

En İyi Deport Avukatı

Ç-138 (INAD yolcu / Inadmissible Passenger)
Türkiye’ye giriş yapması yasak olan yabancı uyruklu kişilerin, ülkeye giriş yaparken bu yasaklı durumlarının fark edilmesi halinde hakkında Ç-138 tahdit kodu işlenmekte ve bu kişilerin beş (5) yıla kadar Türkiye’ye girişleri engellenebilmektedir.

Ç-141 (Türkiye’ye girişi bakanlık iznine tabi olan yabancı kişiler)
Türkiye’de ya da yurt dışında, Türkiye’nin aleyhine işlemiş olduğu adli ya da idari kanun ihlali dolayısıyla ülkemize girişi T.C. İç İşleri Bakanlığı tarafından engellenmiş yabancı uyruklu kişinin pasaport bilgilerine, Türkiye’den sınır dışı (deport) edilirken ya da giriş yapmadan önce alınan istihbarat bilgisi dahilinde Göç İdaresi tarafınca uygulanan bir tahdit kodudur.

K (Kaçakçılıktan aranan yabancı kişiler)
K numaralı tahdit kodu genel olarak kaçakçılık suçlarına bulaşan ve aranmakta olan yabancı uyruklu kişiler için konulur. Bu kod giriş yasağı vermeyebilir, bununla birlikte yabancı uyruklu kişinin yurt dışına çıkışını engellemek amacı ile de konabilmektedir.

Rusya Deport Kaldırma

N-99 (Interpol kodu)
N-99 Interpol The International Criminal Police Organization (Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı) tahdit kodu kendi ülkesinde ya da Interpol sistemi üyesi bir ülke tarafından hakkında Interpol arama kararı çıkarılan kişiler bakımından konulmaktadır. Bu kod türü aynı zamanda Türkiye’ye giriş yasağı konulmasına da neden olabilmektedir. Türkiye’ye giriş yasağı konması konusunda takdir yetkisi ise devlete aittir. Bu esasen çok ciddi bir kod türü olmasına rağmen uzmanlarımız tarafından kaldırma işlemi yapılabilmektedir.

O-100 (Semti meçhul ve yurda girişi yasaklı sığınmacı)
‘O-100 kodu, Semti meçhul ve yurda girişi yasaklı sığınmacı tahdit kodudur. Türkiye’deki İl Göç İdaresi Müdürlüklerine sığınmacı konumunda başvuru yaparken beyan ettiği adreste bulunmadığı rutin kontrol ya da şikayet gibi bir uygulama ile tespit edilen ve Türkiye’ye girişi yasaklanmış sığınmacı yabancı uyruklu kişiler hakkında Türkiye’den sınır dışı edilirken O-100 numaralı bu tahdit kodu uygulanır.

N-82 (İstihzan kodu / Girişi ön izine bağlı olan yabancı kişiler)

N-82 tahdit kodunda yabancı uyruklu kişi, Türkiye’ye giriş yapmak için bir ön izin almak zorundadır. Ancak bu izne uygulama noktasında hemen hemen hiçbir zaman izin verilmemektedir. Bu durum Türkiye’ye giriş yasağının bir uygulamasıdır. Böyle bir durumda dava açılıp ilgili kod iptal edilmeden yabancı uyruklu kişinin Türkiye’ye girebilmesi mümkün değildir.

Rusya Deport Kaldırma

Deport Cezası

Öncelikle deport kararı ya da sınır dışı edilmeye ilişkin kavramdan ne anlaşılması gerektiğini ortaya koymak gerekir.

Deport cezası, yabancının Türkiye sınırları içinde yasal yükümlüklerini yerine getirmemesi veya kanuni düzenlemeler ile öngörülmüş yasaklara uymaması sonucunda verilir.

Deport veya sınır dışı kararı, 6458 Sayılı Kanun’un 53.maddesi kapsamında Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla ya da valiliklerce kendiliğinden alınabilir. Aynı kanun kapsamında yabancıların Türkiye’ye girişine en fazla beş yıl süreyle yasak konulabileceği belirlenmiştir. Bu süre her durum ve olay bakımından ayrıca belirlenir.

Çok sık karşılaşılan bir durum da yabancıların Türkiye’yi terkederken vize ihlali yaptıkları süreye ilişkin para cezasını ödememeleridir.

Aynı şekilde yabancının sahte evlilik yapması, fuhuş ya da başka suça karışması durumlarında da yabancı hakkında ülkeye giriş yasağı konur. Yabancı hakkında konulacak giriş yasağı, 6458 Sayılı Kanun’da belirtildiği üzere 5 yıla kadar olabilir. Giriş yasağına ilişkin sürenin tespitinde idarenin çok geniş takdir yetkisi vardır.

Uygulamada yabancı hakkında ülkeye ne kadar süreyle giriş yasağı konacağı, kişinin sübjektif özellikleri, deport kararına gerekçe olan olay ve bu olayın ağırlığı gibi çok çeşitli kıstaslar göz önüne alınarak belirlenir.

Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.

En İyi Deport Avukatı

Rusya Deport Kaldırma

Ç TAHDİT KODLARI NASIL KALDIRILIR ;

Aile Birleşim Vizesi, Çalışma İzni, Öğrenci Vizesi, Tedavi Amaçlı Vize, İş Görüşmeesi Vizesi, Turizm Amaçlı Vize alıp sınır kapılarında geldiklerinde resen kaldırılabilir. (Ç 101 – 102 – 103 – 104 – 105 Kodları)

Ç GİRİŞ YASAĞI KODLARI

Haklarında sınır dışı etme kararı alınan ve ülkemizden çıkışı sağlanmak üzere hudut kapılarına götürülen yabancıların “Ç” kodlu veri girişleri İl Müdürlükleri tarafından; sınır dışı etme kararı bulunmayan ancak ülkemizi terk etmek üzere kendiliğinden hudut kapılarına gelen veya sınır dışı etme kararı alınarak terke davet edilenler ile idari gözetime alternatif yükümlülüklere tabi tutulan yabancılardan ülkemizden çıkış yapmak üzere hudut kapılarına gelenlerin “Ç” kodlu veri girişleri ise hudut kapısı personeli tarafından yapılır.

TAHDİT SUÇ KODU TAHDİT SUÇ KODU TANIMI

Ç-101 Vize/İkamet/Çalışma İzni İhlali (3 Ay Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-102 Vize/İkamet/Çalışma İzni İhlali (6 Ay Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-103 Vize/İkamet/Çalışma İzni İhlali (1 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-104 Vize/İkamet/Çalışma İzni İhlali (2 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-105 Vize/İkamet/Çalışma İzni İhlali (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-113 Yasadışı Giriş-Çıkış Yapan veya Teşebbüs Eden Yabancılar (2 Yıl Süreyle Giriş Yasağı)

Ç-114 Hakkında Adli İşlem Yapılan Yabancılar (2 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-115 Cezaevinden Tahliye Olan Yabancılar (2 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-116 Geçimini Meşru Olmayan Yollardan Sağlayan Yabancılar (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),.

Ç-117 Çalışma İzni Olmadan Çalıştığı Tespit Edilen Yabancılar (1 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-118 Kamu Sağlığını Tehdit Eden Yabancılar (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-141 Uluslararası Güvenlik Açısından Sakıncalı Görülen (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-149 Kamu Güvenliği Açısından Sakıncalı Görülen (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-150 Sahte Belge ile Giriş-Çıkış Yapmak İsteyen Yabancılar (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-151 Göçmen Kaçakçısı/İnsan Taciri (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-152 Ülkeye Girişi İhtiyaten Engellenen Yabancılar (1 Yıl Süreyle Giriş Yasağı),

Ç-166 Girişini Haklı Nedene Dayandırmayan/Maddi İmkânı Bulunmayan (1 Yıl Süreyle Giriş Yasağı)

Ç-167 3 Ay (Dahil) ile 6 Ay Arasında Vize, Vize Muafiyeti, Çalışma İzni ve İkamet İzni İhlalinde Bulunanlara 1 Ay Süreyle Ülkeye Girişlerini Engelleyen

Rusya Deport Kaldırma

İSTİSNAİ HÜKÜMLER

(1) Vize, vize muafiyeti, çalışma izni veya ikamet izni süresi içerisinde ortaya çıkan herhangi bir mücbir sebeple vize, vize muafiyeti, çalışma izni veya ikamet izni ihlalinde bulunan yabancılardan bu durumunu belgeleyenler hakkında, 6 ncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen “Ç” kodlu veri girişi yapılmayacak ve ihlalden kaynaklanan harç ve buna bağlı para cezalan tahakkuk ettirilmeyecektir. Mücbir sebebe binaen seyahat edemeyeceklerine ilişkin ibraz edilen doktor raporlarının, bir uzman ve başhekim onaylı olması halinde, özel hastane veya devlet hastanesinden alınmış olması yeterli görülecektir.

(2) Ülke genelinde ve/veya dünyada meydana gelen mücbir sebepler nedeni ile vize, vize muafiyeti, çalışma izni veya ikamet izni ihlalinde bulunan yabancılar hakkında Genel Müdürlük talimatı çerçevesinde 6 ncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen “Ç” tahdit kodlu giriş yasakları uygulanmayabilir ve ihlalden kaynaklanan harç ve buna bağlı para cezaları tahakkuk ettirilmeyebilir.

Sınır Dışı (Deport) Kararının Kaldırılma Yolları Nelerdir?

1. Meşruhatlı Vize Alınması

Deport kararı sonrası kural olarak yabancı bu süre geçmeden Türkiye’ye giremez. Ancak bu durumun bazı istisnaları vardır. Deport kararının kaldırılabilmesi için başvurulabilecek seçeneklerden biri meşruhatlı (istizanlı) vize alınmasıdır.

Hakkında Türkiye’ye giriş yasağı konmuş yabancı, evlilik sebebiyle vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi, tedavi amaçlı vize gibi meşruhatlı vizelerden birini alarak Türkiye’ye tekrar girebilir. Söz konusu vizeleri alabilmek için vize başvurusuna destekleyici evrakların eklenmesi gerekir. Aksi halde yetersiz evrak nedeniyle vize başvurunuzun reddedilmesi kuvvetle muhtemeldir. Yabancıların Türkiye’de çalışma koşullarını öğrenmek için tıklayınız.

Ayrıca terör veya devlete karşı suçlar sebebiyle hakkında sınır dışı kararı verilmiş yabancılar bakımından meşruhatlı vizeyle dahi Türkiye’ye girilmesi mümkün değildir. Bu kişilerin tekrar Türkiye’ye girebilmeleri için deport kararına karşı idare mahkemesinde iptal davası açarak deport kararının iptalini sağlamaları gerekir.

2. Deport Kararı İçin İptal Davası Açılması

Deport kararının kaldırılması için bir diğer seçenek ise, sınır dışı kararına karşı idare mahkemesinde iptal davası açmaktır. Sınır dışı kararı da bir idari işlemdir. İdarenin bütün eylem ve işlemleri yargı denetimine tabi olduğundan deport kararına karşı da yargı yoluna başvurulabilir. Deport kararı ilgiliye tebliğ edildikten itibaren 15 gün içinde idare mahkemesinde dava açılması gerekir. 15 günlük süre hak düşürücü süredir. Yani yabancı 15 gün içinde dava açmazsa dava açma hakkını kaybeder.

Rusya Deport Kaldırma

En İyi Deport Avukatı ,

Kural olarak deport kararının iptali için dava açılması yabancının ülkeden sınır dışı edilmesine engel olur. Bu halde yabancı mahkeme kararını verene kadar ülkeden çıkarılmaz. Ancak 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nda 2016 yılında yapılan bir değişiklikle bazı kişiler bakımından mahkeme kararı beklenmeden sınır dışı işlemlerinin başlatılabileceği ifade edilmiştir. Bu kapsamda 6458 Sayılı Kanun’un 54.maddesinin b,d,k bentlerindeki,

Rusya Deport Kaldırma

En İyi Deport Avukatı

Terör örgütleriyle ilişkili olanlar,

Kamu düzeni, kamu güvenliği ve kamu sağlığı bakımından tehdit oluşturanlar,
Uluslararası kurum ve kuruluşlarca terör örgütleriyle bağlantılı oldukları değerlendirilenler,
bakımından sınır dışı işlemlerinin başlatılması için mahkeme kararı beklenmez.
Aynı şekilde İçişleri Bakanlığı veya Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nce yabancılar hakkında uluslararası terörizmle bağlantı olmak ya da devlete karşı suçlarda G87, Ç114 gibi kodlar konulabilmektedir. Bu kodların kaldırılabilmesi için de idare mahkemesinde dava açılması zaruridir.

Rusya Deport Kaldırma

En İyi Deport Avukatı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu